Sarajevo Innovations Festival 2021 – Vrijedne nagrade za studente inovatore

Velika čast i zadovoljstvo nam je da Vas kao STELEKS, matično udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, pozovemo na petu smotru studentskih radova Sarajevo Innovations Festival (SIFI) 2021

Udruženje STELEKS nastalo je 1968. godine i ponosni je dobitnik Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva. Također, STELEKS svoju historiju ispisuje raznim uspješnim projektima poput Sarajevo Innovations Festival (SIFI), Steleksijade, Novogodišnji i Osmomartovski kviz, STELEKS – predispitne vježbe, te organiziranje odlaska studenata na takmičenja poput Elektrijade i STEM Games.

Sarajevo Innovations Festival (SIFI) 2021 je peta smotra studentskih radova namijenjena mladim inovatorima iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i ostalih srodnih oblasti. Ponosni smo na činjenicu da su naši prethodni učesnici sa svojim projektima ostvarili i brojne uspjehe nakon SIFI-a. Jedni od učesnika SIFI 2017 dobili su priliku da njihov rad bude objavljen i u poznatom časopisu IEEE Access.

Planiramo održavanje uživo u Sarajevu 23. oktobra 2021. godine, ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli. U suprotnom smotra će se održati online i svi prijavljeni će imati priliku da učestvuju. Predaja radova može se izvršiti do 13. oktobra 2021. godine. Deset najbolje ocijenjenih radova po kriterijima inovativnosti, aplikativnosti i poštivanja IEEE standarda, imat će priliku na dan održavanja festivala predstaviti svoje projekte gdje će dobiti finalnu ocjenu, od strane stručnog žirija na osnovu svoje prezentacije, koja će pomoći u kreiranju finalnog poretka. Učesnici će također moći prisustvovati radionicama i predavanjima stručnjaka iz prakse. Radovi će prvobitno biti ocijenjeni od strane eminentnih profesora sa tehničkih fakulteta, time prva tri mjesta očekuju vrijedne novčane nagrade:

  1. mjesto: 500 KM
  2. mjesto: 300 KM
  3. mjesto: 200 KM

Ali, to nije sve! Posebna nagrada dr. Branislava Peruničić će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu od strane svih učesnika u vrijednosti od 100 KM. Također, svi radovi će biti objavljeni u našem zborniku radova, koji će biti dostupan svim sudionicima smotre

Kako se prijaviti?

Upustvo za prijavu rada se nalazi na linku

Primjer kako jedan rad treba izgledati se nalazi na linku.

Učešće je u potpunosti besplatno!*

Za sve dodatne informacije o SIFI-u zapratite naše zvanične stranice

Ovim pozivom se nadamo da će inovatori sa Vašeg matičnog fakulteta putem Vaših zvaničnih stranica saznati za SIFI 2021 i postati sudionici smotre, naposljetku i dobitnici vrijednih nagrada. 

Stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja i kao podrška za Vaše buduće projekte.

Hvala Vam što iz dana u dan nesebično koristite svaku priliku kako bi doprinijeli društvenoj zajednici i poboljšali kvalitet obrazovanja i života studenata.

*uz refundaciju putnih troškova za učesnike na dan smotre

Iskreno se radujemo našoj saradnji u želji da zajedničkim snagama upalimo svjetlo inovacije!

Prilozi

Uputstvo za prijavu rada

Primjer rada SIFI