“Nanoluka” iz Banjaluke pobjednik takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju

Banjalučki tim “Nanoluka” pobjednik je 14. takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj za ovu godinu, izjavio je danas direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić.Nanoluka (foto: Ministarstvo za NRVOID Twitter)

Gverić, koji je i predsjednik žirija za izbor najbolje tehnološke inovacije, rekao je da su bodovanje vršili stručni žiri i stručni recenzenti i da je pobjedničkom timu pripala nagrada od 15.000 KM, od ukupnog nagradnog fonda od 50.000 KM, koje su u raznim manjim iznosima pripale finalistima takmičenja u zavisnosti od plasmana.

On je naveo da je takmičenje počelo u martu i da se od 16 prijavljenih timova, nakon obavljenih obuka, recenzija, snimanja, došlo do šest finalista koji su danas predstavili svoje ideje.

Aleksandar Pajkanović iz tima “Nanoluka” rekao je da je pobjednička inovacija u vezi sa posebnim učilom koje je striktno namijenjeno za kvalitetniji način predavanja iz oblasti analogne elektronike.

– Osmislili smo efikasan način da studentima, srednjoškolcima, ali i ostalim akoje to interesuje, praktičnim primjerima omogućimo da bez velikih ulaganja, kod svoje kuće, načine prvi korak i kvalitetno praktično nauče osnove elektronike – naveo je Pajkanović.

Ovo takmičenje organizovali su Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banjaluka.

Preuzeto sa: rtrs.tv