Kick-off konferencija „Trezor bh. inovacija“

Vrijednost ideje leži u nastojanju da je i ostvariš.

Podigni ruku ako poznaješ nekoga sa idejom od milion dolara.

Podigni ruku ako misliš da si osoba koja ima ideju od milion dolara.

U svima nama se kriju ideje koje su vrijedne i koje bi mogle promijeniti svijet, ili makar njegov dio, na bolje. Možda već imaš neke skice, crteže ili prototip koji si napravio/la u svojoj maloj sobi ili garaži.

Želiš patentirati ideju kako ne bi došla u tuđe ruke i pitaš se šta sad? Kako da to uradim?

Za početak, sve što trebaš uraditi jeste prijaviti se na Kick-off „Trezor bh. inovacija“ ovdje: http://bit.ly/Kick-off_Trezor_bh_inovacija ,te u svoj kalendar zabilježiti sljedeće: Sarajevo, 28.09.2020. godine, 12:00h.

Preliminarnu agendu za događaj u Sarajevu možete preuzeti OVDJE.

Centar za promociju civilnog društva predstavit će projekat „Trezor bh. inovacija“ koji će omogućiti mladim inovatorima i inovatoricama sva potrebna znanja vezana za patentiranje i finansijsku podršku.

Nije nedostatak ideja taj koji nas sprječava u postizanju velikog uspjeha u životu. Stvar koja nas sprječava da postignemo sve one lude fantastične ideje koje se prožimaju u našoj glavi može se sažeti u jednoj rečenici:  Ne pokušavaš.

Vrijednost ideje leži u nastojanju da je i ostvariš.

Sama činjenica da čitaš ovaj poziv govori nam nekoliko ključnih stvari o tebi.

Prvo, imaš pristup internetu. Što znači – imaš više nego dovoljno da postigneš bilo šta što zamisliš. Između Googlea, YouTubea, Facebooka, Twittera, Instagrama i LinkedIn-a ne postoji ništa što ne možeš naučiti, nema osobe s kojom se ne možeš povezati, nema ničega što ne možeš postići.

Uživaš u izazovima? Želiš izaći iz svoje zone komfora? Želiš postići nešto u životu?

Na to mi kažemo: sjajno!

Prestani sanjati.

Pokrenimo se.

Upravo sada.

Trezor bh. inovacija je projekat kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Islamska razvojna banka.

Cilj ovog projekta jeste provesti mlade ljude kroz proces inovacija, ohrabriti ih da istražuju mogućnosti i osnažiti da otkriju nove načine za poboljšanje života zajednice.

O donatoru Islamska razvojna banka (IsDB)

Islamska razvojna banka (IsDB) je multilateralna razvojna banka (MDB). Banka radi na poboljšanju života ljudi promičući socijalni i ekonomski razvoj u 57 zemalja članica na četiri kontinenta i muslimanskim zajednicama širom svijeta.

Kako bi podržali stvaranje novih inovativnih rješenja temeljenih na tehnologiji, IsDB Science, Odjel za znanost, tehnologiju i inovacije osnovao je „Transform Fund“ u iznosu od 500 miliona američkih dolara i uspostavio internet platformu “Engage” i crowdfunding platformu “Innovate”. Tri inovativna alata osmišljena su radi stvaranja globalnog inovacijskog ekosistema za angažiranje i povezivanje inovatora, investitora, akademskih radnika, start-upova i filantropa za rješavanje najvažnijih razvojnih izazova u zemljama u razvoju i stvaranje prilika za tržište i financiranje.