Kick-off konferencija “Trezor bh. inovacija” u online izdanju!

Podigni ruku ako poznaješ nekoga sa idejom od milion dolara.

Podigni ruku ako misliš da si osoba koja ima ideju od milion dolara.

U svima nama se kriju ideje koje su vrijedne i koje bi mogle promijeniti svijet, ili makar njegov dio, na bolje. Možda već imaš neke skice, crteže ili prototip koji si napravio/la u svojoj maloj sobi ili garaži.

Želiš patentirati ideju kako ne bi došla u tuđe ruke i pitaš se šta sad? Kako da to uradim?

Za početak, sve što trebaš uraditi jeste prijaviti se na Kick-off „Trezor bh. inovacija“ ovdje: http://bit.ly/Kick-off_Zoom, te u svoj kalendar zabilježiti sljedeće: Zoom platforma, 04.11.2020., u 10:30. Samo registrirani učesnici/učesnice dobit će pristupne podatke za Zoom događaj.

Preliminarnu agendu za događaj možete preuzeti OVDJE.

Centar za promociju civilnog društva predstavit će projekat „Trezor bh. inovacija“ koji će omogućiti mladim inovatorima i inovatoricama sva potrebna znanja vezana za patentiranje i finansijsku podršku.

Nije nedostatak ideja taj koji nas sprječava u postizanju velikog uspjeha u životu. Stvar koja nas sprječava da postignemo sve one lude fantastične ideje koje se prožimaju u našoj glavi može se sažeti u jednoj rečenici: Ne pokušavaš.

Vrijednost ideje leži u nastojanju da je i ostvariš.

Sama činjenica da čitaš ovaj poziv govori nam nekoliko ključnih stvari o tebi.

Prvo, imaš pristup internetu. Što znači – imaš više nego dovoljno da postigneš bilo šta što zamisliš. Između Googlea, YouTubea, Facebooka, Twittera, Instagrama i LinkedIn-a ne postoji ništa što ne možeš naučiti, nema osobe s kojom se ne možeš povezati, nema ničega što ne možeš postići.

Uživaš u izazovima? Želiš izaći iz svoje zone komfora? Želiš postići nešto u životu?

Na to mi kažemo: sjajno!
Prestani sanjati.
Pokrenimo se.
Upravo sada.

Trezor bh. inovacija je projekat kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Islamska razvojna banka.

Cilj ovog projekta jeste provesti mlade ljude kroz proces inovacija, ohrabriti ih da istražuju mogućnosti i osnažiti da otkriju nove načine za poboljšanje života zajednice.

O donatoru Islamska razvojna banka (IsDB)

Islamska razvojna banka (IsDB) je multilateralna razvojna banka (MDB). Banka radi na poboljšanju života ljudi promičući socijalni i ekonomski razvoj u 57 zemalja članica na četiri kontinenta i muslimanskim zajednicama širom svijeta.

Kako bi podržali stvaranje novih inovativnih rješenja temeljenih na tehnologiji, IsDB Science, Odjel za znanost, tehnologiju i inovacije osnovao je „Transform Fund“ u iznosu od 500 miliona američkih dolara i uspostavio internet platformu “Engage” i crowdfunding platformu “Innovate”. Tri inovativna alata osmišljena su radi stvaranja globalnog inovacijskog ekosistema za angažiranje i povezivanje inovatora, investitora, akademskih radnika, start-upova i filantropa za rješavanje najvažnijih razvojnih izazova u zemljama u razvoju i stvaranje prilika za tržište i financiranje.