Edukacija o patentiranju i Crowdfundingu

Za sve inovatore i inovatorice iz Bosne i Hercegovine smo pripremili edukaciju u trajanju od šest dana kako bi se upoznali sa procesom patentiranja inovacija (u Bosni i Hercegovini i inozemstvu) i sa Crowdfundingom, alternativnim načinom finansiranja.

Edukacija će se organizovati po sljedećem planu:

  •  „Uvod i pretraga patentnih baza“ – 08.02.2021. godine od 09:00 – 15:00h.
  • „Zaštita intelektualnog vlasništva (patent) i popunjavanje patentne prijave“ – 17. i 18.02.2021. godine od 09:00 – 15:00h.
  • „Prijave patenta u inozemstvu i PCT“ – 24. i 25.02.2021. godine od 09:00 – 15:00h.
  • „Crowdfunding“ – 27.02.2021. godine od 09:0 – 15:00h.

Na edukaciji ćete imati priliku da čujete sljedeće predavače/ice:

Tarik Kapić – iz Bovard LTD, Bern, Švicarska, tvrtke koja se bavi zaštitom intelektualnog vlasništva, s naglaskom na patente. Gospodin Kapić je ujedno i europski patentni zastupnik, specijaliziran za zaštitu računalno implementiranih izuma.

Elvedin Pandžić – dugogodišnji saradnik i sekretar Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, iz Odjela za patente. Bavi se međunarodnom zaštitom (PCT).

Adi Krdžalić – kao patentni zastupnik je jedan od vodećih specijalista u BiH iz oblasti intelektualne svojine sa dugogodišnjim iskustvom. U oblasti intelektualnog vlasništva vrši punu pravnu uslugu a specijalnost su mu postupci patentne zaštite i sudski postupci iz svih oblasti prava intelektualnog vlasništva.

Lejla Softić – dugogodišnja trenerica i mentorica, te stručnjakinja u oblasti analize, izrade i unapređenja poslovnih politika, standarda, procedura i operativnih uputstava. Ova diplomirana ekonomistica bavi se edukacijama o crowdfundingu i kampanjama prikupljanja finansijskih sredstava.

Za sve koji nisu stigli da se prijave na vrijeme, mogu poslati zahtjev za prisustvo na edukaciji na sljedeći e-mail: nada.zubcevic@cpcd.ba