Ceremonija potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava

Danas je na online sastanku upriličeno potpisivanje ugovora s dobitnicima/cama sredstava u okviru projekta Trezor bh. inovacija!
Podržali smo inovacije koje imaju potencijal da promijene ne samo bh. društvo nego i neke globalne probleme. Inovacije za koje su dodijeljena sredstva iz različitih su sektora – poput IT rješenja za pametne gradove, rješenja koja se tiču zaštite okoliša, novih tehnologija i slično.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, potpisivanje ugovora upriličeno je putem platforme Zoom, a ugovore su potpisali: Amra Halilović, Bakir Haljevac , Branko Milićević, Damir Margeta, Dragan Bunjevac, Drago Ćosić, Elma Selimbašić, Fikret Alić, Filip Golome , Ivan Milićević, Katarina Ponjavić, Marko Marić, Nedim Babić, Rastko Zeljković, Samra Bešlija , Vehid Muftić i Zoran Vujinović.

Uskoro će profili ovih inovatora i inovatorica biti dostupni na našoj web stranici inovacije.ba!
I dalje pratite rad Trezora bh. inovacija kako bismo zajedno upalili svjetlo inovacija!

O donatoru Islamska razvojna banka (IsDB)

Islamska razvojna banka (IsDB) je multilateralna razvojna banka (MDB). Banka radi na poboljšanju života ljudi promičući socijalni i ekonomski razvoj u 57 zemalja članica na četiri kontinenta i muslimanskim zajednicama širom svijeta.

Kako bi podržali stvaranje novih inovativnih rješenja temeljenih na tehnologiji, IsDB Science, Odjel za znanost, tehnologiju i inovacije osnovao je Transform Fund u iznosu od 500 miliona američkih dolara i uspostavio internet platformu “Engage” i crowdfunding platformu “Innovate”. Tri inovativna alata osmišljena su radi stvaranja globalnog inovacijskog ekosistema za angažiranje i povezivanje inovatora, investitora, akademskih radnika, start-upova i filantropa za rješavanje najvažnijih razvojnih izazova u zemljama u razvoju i stvaranje prilika za tržište i financiranje.