Ceremonija potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava

Jučer, 10.08.2021. godine na online sastanku je upriličeno potpisivanje ugovora s dobitnicima/cama sredstava u okviru projekta Trezor bh. inovacija!
Podržali smo inovacije koje imaju potencijal da promijene ne samo bh. društvo nego i neke globalne probleme.

Filterske naočale s temperaturnim monitoringom namijenjene zaštiti respiratornog sistema čovjeka uz istovremeni monitoring njegove tjelesne temperature, uređaj koji će omogućiti obavljanje teških fizičkih poslova u pčelinjaku, inovacija koja će smanjiti zagađenje u urbanim sredinama, novi sistem za navodnjavanje, samo su neke od inovacija koje je Centar za promociju civilnog društva podržao u okviru projekta Trezor bh. inovacija.

Uskoro će profili ovih inovatora i inovatorica biti dostupni na našoj web stranici inovacije.ba!
Pratite i dalje rad Trezora bh. inovacija kako bismo zajedno upalili svjetlo inovacija!

O donatoru Islamska razvojna banka (IsDB)

Islamska razvojna banka (IsDB) je multilateralna razvojna banka (MDB). Banka radi na poboljšanju života ljudi promičući socijalni i ekonomski razvoj u 57 zemalja članica na četiri kontinenta i muslimanskim zajednicama širom svijeta.

Kako bi podržali stvaranje novih inovativnih rješenja temeljenih na tehnologiji, IsDB Science, Odjel za znanost, tehnologiju i inovacije osnovao je Transform Fund u iznosu od 500 miliona američkih dolara i uspostavio internet platformu “Engage” i crowdfunding platformu “Innovate”. Tri inovativna alata osmišljena su radi stvaranja globalnog inovacijskog ekosistema za angažiranje i povezivanje inovatora, investitora, akademskih radnika, start-upova i filantropa za rješavanje najvažnijih razvojnih izazova u zemljama u razvoju i stvaranje prilika za tržište i financiranje.