Brojne nagrade za bh. inovatore

Tekst i fotografije preuzeti sa www.nedelja.ba

U zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici od 19. do 21. listopada ove godine održana je 15. međunarodna izložba inovacija ARCA 2017.

Na međunarodnoj izložbi inovacija predstavljeno je 150 inovacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Kine, Irana i Libanona. Riječ je o inovacijama poduzetnika, akademske i znanstvene zajednice te pojedinaca i istraživačkih skupina okupljenih oko nacionalnih i lokalnih udruženja inovatora.

Kako javlja hkdnapredak.com. asocijacija inovatora BiH je, u doista žestokoj kokurenciji, osvojila tri zlatna, tri srebrena i četiri brončana odličja te jednu specijalnu nagradu. Kako je nastupilo devet inovatora, jasno je o kakvom je uspjehu riječ.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak osobito je ponosno što se predsjednik HKD Napredak Kakanj, Josip Gujić iz Zagreba vratio kao najnagrađivaniji inovator. On je, naime, osvojio i zlatnu medalju i specijalnu nagradu, što za rukom nije pošlo niti jednom drugom inovatoru.

Gujić je nastupio s izumom Brzopomični graničnik za knjige, koji, uz ino, osigurava veliku uštedu prostora i bolju zaštitu knjižničkog fonda, a primjenjiv je u svim vrstama knjižnica.

KT